Získali jsme ocenění DNS Award!

Opět jsme získali ocenění DNS Award a to v kategorii „Integrátor HW a SW“.

Naše společnost získala prestižní ocenění DNS Award společnosti DNS, která je největším distributorem s přidanou hodnotou na českém trhu. Ocenění bylo uděleno za spolupráci a obchodní úspěchy naší firmy ve fiskálním roce 2016 a také za jeden zajímavý projekt, který jsme v tomto roce realizovali.

HSM (Hierarchical Storage Management)

Tímto projektem bylo řešení  škálovatelné storage postavené na HW Lenovo a SW IBM GPFS pro Masarykovu univerzitu. Tato víceúčelová infrastruktura pro ukládání dat (HSM – Hierarchical Storage Management) je zajímavá především svou kapacitou, která činí 8 PB na páskách a dále 640 TB v diskovém poli. Tímto řešením je umožněno s danými náklady dosáhnout výrazně vyšší kapacity oproti úložišti s rotujícími disky.

Samotný uživatel přímo umístění dat nepozná, protože systém se o přesuny mezi jednotlivými vrstvami stará automaticky a to díky IBM Tivoli Storage manageru a IBM GPFS (General Parallel File System)). Chce-li uživatel ovšem přistoupit k datům, která jsou méně využívaná a proto byla odsunuta do zadních vrstev úložiště (na pásky), systém je musí nejprve přesunout zpět na diskové pole, což může nějakou dobu trvat (obvykle v řádu sekund nebo minut). O to se ale uživatel starat nijak nemusí a systém to zařídí automaticky.

IMG_2386_LinkedIn

Partnerské setkání v Green Valley

Samotné předávání ocenění bylo spojeno s tradičním partnerským setkáním IBM & Lenovo divize společnosti DNS v resortu Green Valley. Celá akce odstartovala krátce po poledni novinkami z IBM a Lenova, následoval New product training a sportovní odpoledne pro partnery. Večer poté proběhlo ocenění partnerů v různých oblastech spolupráce a celý zbytek večera se nesl ve velmi přátelském duchu za doprovodu ukázek irských tanců.