Z konference do interního muzea IBM

Díky pozvání od společnosti IBM jsme se na konci dubna zúčastnili konference IBM Power Systems Business Partner Technical Exchange 2018 v německém Boeblingenu a zavítali jsme i do muzea IBM produktů.


Konference IBM Power Systems

IBM Client Center Boeblingen

Konference zaměřená na Power Systems a využití pro AI se konala v IBM centru v Německém Boeblingenu. Akce trvající 5 dní byla rozdělena do dvou sekcí – na část IBM Storage a část IBM Power Systems. Dostali jsme tak možnost vyslechnout si zajímavé informace, postřehy a novinky od IBM Power Systems specialistů z celé Evropy. Ti hovořili nejen o trendech a pokrocích ve vývoji HW, ale i o možnostech praktického využití těch nejvýkonnějších systémů pro Machine Learning, Deep Learning a AI. Vše dokázali doplnit velmi poutavými praktickými ukázkami využití těchto systémů v praxi. Více informací o IBM Power AI naleznete na našem webu.

Interní muzeum IBM produktů

Na závěr jsme byli pozváni do rozlehlého interního muzea IBM produktů. Zde jsou k vidění nejen kousky HW, tak jak je známe z posledních dvou dekád, ale i staré páskové mechaniky, maticové tiskárny či nejstarší stroje na zpracování děrných štítků (vč. jednoho dosud funkčního z r. 1926). Celou expozicí jsme všichni procházeli s otevřenými ústy a jen jsme nevěřícně kroutili hlavami. Je zajímavé v kterých letech už byly některé produkty běžně používány.

Ukázku několika unikátů si můžete prohlédnout v galerii níže nebo širší fotogalerii naleznete zde.