Již pátý rok plníme přání seniorů

16.1.2023

Zaměstnanci M Computers v roce 2022 znovu obdarovali seniory a splnili jim jejich vánoční přání. Tentokrát již po páté. Zapojili se nejen samotní zaměstnanci, ale věcným dárkem přispěla i firma M Computers, aby senioři měli o kousek blíže ke svým rodinám. Stejným věcným darem firma podpořila také děti z dětských domovů skrz nadaci Srdce na dlani.

Předplatné časopisů na celý rok pro seniory

Stalo se krásnou tradicí, že o Vánocích zaměstnanci naší firmy plní přání osamělým seniorům. Vše začalo účastí v projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Poslední čtyři roky spolupracujeme již na přímo se spřáteleným Domovem pro seniory v Brně, Bohunicích. V minulých letech jsme seniorům z tohoto domova darovali například maxi-panenku Barborku, která slouží k různým terapiím, dřevěný rám pro ruční tkaní, který pomáhá s rozvíjením jemné motoriky, dřevěný nástěnný kalendář s obrázky ročních období, jednoplotýnkový indukční vařič nebo třeba nové vybavení pro zahradní terapii (motyčky, vyvýšené záhonky, hrábě a další nářadí).

Pomáháme seniorům

Tento rok zaměstnanci vybrali krásných 5700 Kč a mohli jsme tak splnit přání, kterým byl nákup předplatného různých časopisů, aby babičky a dědečci měli k dispozici zajímavé čtení. Zajistili jsme jim tak roční předplatné časopisů Vlasta, Turista, 100+1 historie, Brněnský deník, Rytmus života a 21.století. Věříme, že si mezi časopisy každý senior najde to, co ho bude zajímat, ať už jde o historii, cestování, aktuální dění z Brna nebo články o aktuálním životě slavných.  Díky předplatnému bude tento dárek dělat radost obyvatelům domova po celý následující rok.

Firma darovala navíc 5 ks tabletů

V době Vánoc mohou zvláště osamělí senioři v domovech důchodců prožívat toto období méně radostně, protože jim chybí rodina a přátelé, se kterými by mohli svátky prožít. To si jako firma dobře uvědomujeme a proto jim chceme toto období alespoň trochu zpříjemnit. Za firmu M Computers jsme klientům domova darovali 5 ks tabletů Lenovo, které mohou využívat na komunikaci s rodinami, pokud je jejich nejbližší nemohou navštívit. Tablety lze samozřejmě využít i mnoha jinými způsoby a tak doufáme, že budou dělat radost co nejvíce obyvatelům tohoto zařízení.

Dárky nejen pro seniory, ale i pro děti

A protože nám záleží nejen na seniorech, ale rádi podporujeme i děti, tak jsme věnovali 10 ks tabletů Lenovo nadačnímu fondu Srdce na dlani, se kterým delší dobu spolupracujeme. Několik kusů tabletů dostali dětskými domovy vybrané děti přímo jako dárek pod stromeček, ostatní tablety budou využity jako krásné odměny do Motivačního programu této nadace, který bude vyhlašován na konci ledna. Záměrem Motivačního programu je vedení dětí k větší zodpovědnosti ve studiu, v přístupu ke svým spolužákům, kamarádům a ke svému okolí.

Srdce na dlani
Srdce na dlani