Dny AI v Brně – Jak zavést AI nástroje do firmy?

2.10.2023

Dny AI jsou jedinečná akce, kde se můžete ponořit do světa umělé inteligence a prozkoumat, jaké nové možnosti přináší umělá inteligence do našeho profesního i osobního života! S řadou workshopů, prezentací a diskuzí získáte pohled na nejnovější trendy a inovace v oblasti AI. Na brněnské části akce jste se mohli potkat i s naším kolegou Petrem Plodíkem, který rezentoval technologie ze světa pokročilého výpočetního zpracování.

Akce s názvem „Dny AI“, navazující na svůj úspěšný první ročník, se opět hlásí o slovo a přináší osvěžující pohled na svět umělé inteligence. Na programu bylo v týdnu od 9. do 15. října celkem 20 akcí pořádaných v Brně. V dalších týdnech pak následují se svými programy Plzeň, Ostrava a na přelomu října a listopadu Praha. Workshopy, přednášky a diskuze jsou přístupné všem, kdo mají zájem o umělou inteligenci, ať již pro zástupce firem, veřejných institucí, akademikům, pro studenty nebo jen nadšence technologií.

Celodenní workshop „AI 4 Business“ přinesl sdílení zkušeností z praxe od těch nejpovolanějších s úzce zaměřenými semináři. Zástupci brněnských firem se přišli inspirovat a potkat s brněnskou AI scénou. Přednášky byly zaměřené na zavádění AI nástrojů do firem a nabídly inspirativní příklady, příležitost k networkingu a možnost sdílení zkušeností s využíváním AI nástrojů. Celá akce vedla účastníky k prohloubení svých znalostí umělé inteligence. Součástí byly diskuze o nových trendech i sdílení zkušeností. Velký důraz byl kladen možnost vidět umělou inteligenci v netradičních souvislostech a možnosti její mezioborovosti.

V rámci akce vystoupil i náš kolega Petr Plodík, který účastníky provedl světem Nvidia DGX a superpočítačů z Brna. Celé to byl velmi zajímavý vhled do světa pokročilého výpočetního zpracování.