Zvýhodněné kurzy umělé inteligence pro malé a střední firmy

16.10.2023

Evropský digitální inovační hub (EDIH Ostrava) ve spolupráci s IT4Innovations a Fakultou elektrotechniky a informatiky VŠB-TU Ostrava pořádá pro malé a střední podniky v nejbližších dvou měsících zvýhodněné kurzy umělé inteligence. Kurzy jsou určeny pro malé a střední firmy, které chtějí zvýšit svou konkurenceschopnost pomocí AI. Kurzy nabízejí cennou příležitost naučit se základní i pokročilé techniky AI, které lze využít v různých oblastech podnikání, jako je prediktivní údržba, strojové učení, zpracování přirozeného jazyka nebo počítačové vidění.

Nabízené kurzy a ceny:

Projekt EDIH poskytuje zvýhodněně veškeré služby IT4Innovations (národní superpočítačové centrum) a Fakulty elektrotechniky a informatiky (VŠB). Tedy firmy si hradí pouze 15% kalkulovaných nákladů. Dotovaná cena pro malé a střední firmy (do 500 zaměstnanců) je 1500 Kč na osobu/kurz.

Jedná se o praktické kurzy z nabídky NVIDIA Deep Learning Institute (DLI). Kurzy jsou zakončené prestižním NVIDIA certifikátem.

26. října 2023

Application of AI in Predictive Maintenance 

(Aplikace umělé inteligence pro prediktivní údržbu)

Kurz v angličtině

Na tomto kurzu z portfolia NVIDIA Deep Learning Institutu (DLI) se vývojáři naučí, jak identifikovat anomálie a poruchy v časových řadách dat, odhadovat zbývající životnost příslušných dílů a mapovat anomálie na poruchové stavy.

22. listopadu 2023

Data Parallelism: How to Train Deep Learning Models

(Data parallelismus: Jak natrénovat model hlubokého učení)

Kurz v angličtině

V tomto kurzu se seznámíte s paralelními metodami trénování metodou hlubokého učení na více grafických kartách, které zkrátí dobu trénování potřebnou pro datově náročné aplikace.

8. listopadu 2023

Prezentace služeb Superpočítačového centra

Pro širokou veřejnost

Na účastníky čeká prezentace služeb Superpočítačového centra a fakulty elektrotechniky a informatiky (VŠB). Součástí bude také interaktivní exkurze v rámci superpočítačů a laboratoří, stejně jako zcela nově vzniklých testbedů (laboratoří), které jsou součástí fakulty elektrotechniky a informatiky.

Akce se teprve připravuje. Pro více informací sledujte kalendář akcí VŠB.