CES 2024: Lenovo uvádí inovativní produkty s umělou inteligencí

5.2.2024

Uplynulý rok s sebou přinesl revoluční změny v technologickém světě, a to zejména díky umělé inteligenci (AI), která se čím dál víc rozšiřuje i do běžných činností. Na největším veletrhu spotřební elektroniky CES 2024, konaném začátkem roku v Las Vegas, to bylo také znát. Lenovo se svým sloganem AI for all na veletrhu představilo celou řadu novinek obohacených o AI. Lenovo představilo výběr notebooků Yoga optimalizovaných pro umělou inteligenci, nástroj Lenovo Yoga Creator Zone pro generování vizuálů za pomocí AI. Rodina IdeaPad získala vylepšení v podobě AI Engine pro zlepšení napájení, výkonu, zobrazení, hlasu a bezdrátového připojení. Lenovo představilo také tablet, který zve uživatele ke hře i učení či příslušenství pro moderní život v podobě sluchátek s aktivním potlačením zvuku nebo nové ergonomické myši.

Lenovo Yoga: Nová éra tvůrčí svobody a umělé inteligence

Lenovo opět posunulo hranice možného s nejnovější řadou notebooků Yoga, které jsou synonymem pro flexibilitu, kreativitu a inovaci. Lenovo Yoga jsou vybaveny operačním systémem Microsoft Windows 11 a exkluzivním softwarem Lenovo Yoga Creator Zone. Tyto notebooky jsou navrženy zejména pro tvůrce, umělce a všechny, kteří chtějí využívat sílu generativní umělé inteligence na plno.

Yoga Creator Zone umožňuje uživatelům generovat působivé vizuály na základě textového popisu nebo náčrtu, což umožňuje neuvěřitelnou kreativní svobodu. V zájmu ochrany soukromí a zabezpečení běží software Lenovo Yoga Creator Zone přímo na počítači uživatele, což znamená, že uživatelé mohou pracovat offline, bez připojení k internetu. Pro zařízení Yoga Pro s dedikovanou grafikou nabízí funkci Image Training, která se učí z každého obrázku nebo sady obrázků, aby vytvářela obsah přizpůsobený stylu a preferencím uživatele. Jednoduše řečeno, čím více obrázků, vizuálů atd. budete vytvářet, tím více se AI bude přizpůsobovat vašemu stylu. Pokud budete často tvořit abstraktní obrázky, Ai si to zapamatuje a bude vám další obsah generovat více v tomto stylu, pokud nespecifikujete jinak.