Pomáháme zrychlit geolokační projekty

21.6.2024

Naše firma dodala výkonný GPU server s procesory AMD EPYC™, který najde své využití ve výzkumném projektu Umělá inteligence pro geolokační projekty – chatbot, realizovaném společností Clevermaps ve spolupráci s Gauss Algorithmic a Mendelovou univerzitou v Brně. Cílem projektu je zkrátit proces zpracování geolokačních projektů z měsíců na týdny pomocí chatbota s umělou inteligencí.

Umělá inteligence pro geolokační projekty

Tento výzkumně-vývojový projekt zásadně ovlivní zpracování geolokačních dat. Díky inovativnímu chatbotovi s umělou inteligencí se zdlouhavé měsíce práce zkrátí na pouhé týdny.

Srdcem projektu je chatbot, který uživatelům zpřístupní zadávání geolokačních úloh. To otevírá dveře k geolokační analýze i pro běžné uživatele, kteří se s ní dříve nesetkali. Chatbot jim totiž sám navrhne scénáře, metriky a způsoby zpracování dat, čímž jim ušetří čas a námahu. Výsledkem pak budou přehledné mapové vizualizace a vrstvy, vytvořené na základě ad-hoc dotazů.

Projekt realizuje Clevermaps ve spolupráci s firmou Gauss Algorithmic a Mendelovou univerzitou v Brně. Pro efektivní trénování a testování jazykového modelu si společnost Gauss Algorithmic pořídila výkonný GPU server s procesory AMD EPYC™, dodaný společností M Computers.