SC16 – Mezinárodní konference pro HPC

Třetí listopadový týden přoběhla v americkém Salt Lake City již tradiční konference SC16 věnovaná superpočítačům. Naši společnost na konferenci reprezentovali technický ředitel Peter Dubnický a obchodní ředitel Petr Plodík.

„SC16 je skvělé místo pro setkání se zajímavými lidmi z oblasti HPC a k ohlašení a představení novinek jednotlivých výrobců a dodavatelů“ říká Peter Dubnický.

Na SC16 jsou stánky jednotlivých HPC uživatelů z celého světa, soutěž studentů, kteří mají postavit a vyladit nejvýkonnější počítač (nesměli přitom překročit celkovou spotřeby 3kW), nebo zveřejnění žebříčku nevýkonnějších superpočítačů TOP500. Ochutnali jsme od všeho. Potkali jsme se s WW zástupci našich stávajích dodavatelů (Intel, Lenovo nebo IBM) a zúčastnili se jejich prezentací. Navázali nové kontakty v oblastech pro superpočítače doposud nových (např. FPGA) a na stánku naší partnerské společnosti RSC jsme představili unikátní chlazení a design serverů nejen českým zákazníkům.

Bylo toho za těch pár dní opravdu mnoho. Představení toho nejzajímavějšího nalezenete ve fotogalerii níže. A na leden 2017 plánujeme naši účast na akci s názvem Ozvěny SC16, kde budou pro české zájemce shrnuty novinky a vše podstatné z konference. O této akci Vám dáme s předstihem vědět…