Jsme preferovaný partner společnosti NVIDIA

Společnost M Computers s.r.o se stala preferovaným partnerem NVIDIA pro oblast Accelerated Computing.


Jsme první v České republice

NVIDIA Preferred solution providerV České republice jsme se stali prvním partnerem společnosti NVIDIA pro oblast Accelerated Computing. Díky našemu partnerství získáváme přístup ke školením, technickým materiálům, nejnovějšímu hardwaru nebo technickým specialistům.

Počítání na NVIDIA grafických kartách

NVIDIA je americká společnost známá svým vývojem grafických procesorů (GPU). V poslední době se grafické procesory rozšířili z 3D grafiky do všech oblastí paralelního zpracování výpočtů včetně učení strojů a umělé inteligence. Díky své mnohojádrové (many-core) architektuře počítají grafické procesory mnohem rychleji a efektivněji než tradiční „centrální“ procesory (CPU).

Při vývoji svých produktů také spolupracuje se společností IBM. Společně na trh uvádí platformu IBM POWER + NVIDIA s přímou podporou vysokorychlostního rozhraní NVLink v procesorech IBM POWER. Uvedená kombinace hardware běží v prostředí Linuxu (Ubuntu, SLES, RedHat) a podporuje vývojová prostředí Caffe nebo Tensorflow. V těchto dnech začala IBM instalovat superpočítač Summit v ústavu Oak Ridge National Laboratory. Tento systém postavený právě na kombinaci IBM POWER procesorů a NVIDIA karet má ambici stát se nejvýkonějším superpočítačem na světě. Servery IBM POWER dosahují skvělých výsledků v oblasti učení neuronových sítí s lineární škálovatelností výkonu s rostoucím počtem GP GPU akcelerátorů.

O partnerství

„V České republice vidíme obrovský zájem o oblast superpočítačů (HPC) a umělou inteligenci. Rozšíření naší partnerské sítě o společnost M Computers podpoří růst trhu v regionu. Vysoká kompetence společnosti M Computers v oblasti HPC a AI umožní jejich zákazníkům naplno využít potenciál NVIDIA řešení pro HPC a AI, včetně DGX-1 a TeslaV100.“, Michael Liebenthorn, Senior Sales Manager ve společnosti NVIDIA.

„Společnost NVIDIA vnímáme jako vedoucího hráče v oblasti počítání na grafických kartách s výrazným náskokem před ostatními. Rádi bychom přinesli nejnovější produkty a know-how této společnosti do České republiky a pomohli tak zákazníkům v jejich rozvoji a úspěchu v oblastech superpočítání (HPC), učení strojů, umělé inteligence, nebo analýze a zpracování velkých dat. Díky právě uzavřenému partnerství získáváme přístup k nejnovějším technologiím, technickým specialistům i speciálním programům.“, Petr Plodík, obchodní ředitel M Computers.

Na 24. říjen 2017 připravujeme v Praze pro širokou veřejnost akci na téma „Jak se učí stroje?“, kde představíme aktuální trendy v této oblasti přímo od specialistů společností NVIDIA a IBM. Dále bude možné vyslechnout prezentace společností, které se v České republice tématy učení strojů a umělé inteligence zabývají.

V případě zájmu o bližší informace nebo testování nás prosím kontaktujte: obchod@mcomputers.cz

Již nyní se můžete podívat na několik zajímavých dokumentů a odkazů

Tisková zpráva ke stažení

CZ EN

Přehled aktuálních karet NVIDIA TESLA