Zaměstnanci se i letos stali „Ježíškovými vnoučaty“

Po úspěchu v loňském roce zaměstnanci M Computers chtěli i letos vykouzlit úsměv na tváři potřebným.


Druhý ročník projektu Ježíškova vnoučata od Českého rozhlasu odstartoval začátkem listopadu, kdy se, po jeho celkovém úspěchu v minulém roce, za prvních dvanáct hodin od spuštění projektu rezervovalo neuvěřitelných 5500 přání! Z toho důvodu se tak šance být Ježíškovými vnoučaty pro konkrétní domov v našem okolí poměrně rozplynula. Rozhodli jsme se tedy sami oslovit místní domovy pro seniory. Nakonec jsme si pro obdarování dědečků a babiček vybrali domov pro seniory od nadačního spolku NADĚJE v Brně-Bohunicích.

O spolku NADĚJE

Tato nezisková organizace byla založena jako jedna z prvních po roce 1989 a má 22 poboček po celé České republice. Nepečuje pouze o seniory, ale rovněž se snaží pomoct lidem bez domova, lidem s handicapem, ohroženým rodinám nebo ohroženým dětem a mládeži.

Domov pro seniory Bohunice je určen pro osoby od 65 let, kteří mají trvalý pobyt v Jihomoravském kraji a potřebují pomoci s pravidelnou péčí, kterou by si sami doma nezajistili. Poskytuje tak seniorům např. sociálně-ošetřovatelské, terapeutické či aktivizační a vzdělávací služby.

Předávání dárečků

S neskutečně milým ohlasem jsme pro tamější obyvatele domova pořídili podle jejich přání např. předplatné časopisů, antistresové omalovánky nebo elektrický aromadifuzér a sadu tématických obrazů. I tento rok jsme dárky přijeli předávat osobně přímo do domova a měli jsme tak možnost vidět jejich radost.