Konference VPGC 2020

Kybernetická bezpečnost v době AI a 5G

Dnes jsme se zúčastnili konference VPGC 2020, která se uskutečnila v Praze, v konferenčních prostorech Deloitte. Cílem konference bylo objasnit nejen potenciální možnosti, které AI a 5G přináší, ale i hrozby, kterým budeme v následujících letech čelit čím dál tím více. Téma kybernetické bezpečnosti rezonovalo během celého dne.

Celá konference byla rozložena do dvou hlavních bloků. Dopolední část se věnovala digitalizaci Česka, vládní strategii rozvoje sítí 5G a globálním trendům. V odpoledním bloku byl kladen důraz na konkrétní rizika kybernetické bezpečnosti (DDoS, ransomware a krádež identity) a prezentaci několika case studies.

V rámci partnerství jsme na akci předvedli DGX Station od společnosti NVIDIA. Další ukázka byla v podobě NVIDIA Jetson Nano, která zúčastněným ukázala, jak rychle dokáže pracovat, a to například při snímání a zaznamenávání osob v reálném čase.

Konference VPGC

Více informací o celé akci, včetně seznamu všech přednášejících, témat a partnerů konference VPGC 2020 naleznete na oficiálním webu konference.