Obchodní partneři si užili Jméno

Chtěli jsme pro naše zákazníky a dodavatele připravit něco speciálního, a tak jsme se pro ně rozhodli zorganizovat jedinečnou akci v podobě divadelního představení.


Kulturní zážitek pro obchodní partnery

Foyer Městského divadla Brno

Dle velice pozitivních recenzí, jsme vybrali inscenaci „Jméno“, kterou uvádí Městské divadlo Brno. Jedná se o konverzační komedii, která měla premiéru v roce 2010 v Paříži. A jak jsme si v průběhu večera ověřili, byla to správná volba. Do divadla nakonec dorazilo přes 80 pozvaných návštěvníků včetně zaměstnanců M Computers.

Hra „Jméno“ diváky upoutala zejména díky vtipným dialogům a grotesknímu znázornění radostí a strastí v mezilidských vztazích. Po představení jsme se přesunuli do přilehlé restaurace „Nekonečno“, kde nás čekal drobný raut a byl zde prostor pro sdělování si dojmů ze shlédnuté inscenace. Atmosféra se nesla ve velice příjemném duchu, za což má zásluhu i kapela „Jazzycats“, jejíž hudba se linula celým večerem.

O čem je představení “Jméno“?

Celé představení se odehrává v bytě Elisabeth (přezdívané Babu), v podání Aleny Antlové, a jejího manžela Pierra, Viktora Skály. Pár k sobě na večeři pozval staršího bratra Babu, Vincenta, v podání Martina Havelky, jeho těhotnou manželku Annu, v podání Viktórie Matušové, a rodinného přítele Clauda, v podání Jakuba Uličníka. Během večera se řeší různá témata, zejména pak jméno očekávaného Vincentova potomka.

Divadelní představení „Jméno“

Vincent si z přítomných vystřelí a řekne jim, že chce svého syna pojmenovat Adolphe, za což ho všichni začnou „bombardovat“ ostrými námitkami z důvodu spojitosti s nechvalně známým nacistickým diktátorem Adolfem Hitlerem. Jeho odpověď v podobě dobrého, leč poťouchlého šprýmu vyvolá slovní přestřelky, chaos, ba dokonce i hysterickou atmosféru. Na pódiu se tak rozběhne vtipná, krutá, dojemná i chytrá hra o mužích, ženách a jejich vztazích.