Kulturní večer v Praze

Letos poprvé jsme se s obchodními partnery z Prahy a jejího okolí vydali za kulturou do Divadla v Celetné na divadelní ztvárnění humoristické novely Vladislava Vančury Rozmarné léto.


Tým M Computers vyčkává v předsálí divadla

Není to však úplně poprvé, co jsme se s našimi obchodními partnery chtěli potkat mimo pracovní prostředí. Loňské ročníky jsme zavítali do brněnského Městského divadla na inscenaci Jméno nebo i na muzikál Mamma Mia! Bylo nám však líto, že se někteří z důvodu vzdálenosti nemohli těchto představení zúčastnit, a tak jsme tento rok zrealizovali kulturní setkání i v Praze. S obchodními partnery jsme se vydali do Divadla v Celetné na Rozmarné léto.

Abychom si večer co nejvíce užili,  setkali jsme se již před začátkem představení, kde na naše zákazníky a dodavatele čekal přivítací drink. Po skončení představení jsme, pro další diskuze a sdílení pocitů z kulturního zážitku, měli k dispozici prostory tamější divadelní restaurace. Potěšila nás účast všech obchodních partnerů, vzhledem k současné době, a tímto jim znovu děkujeme, že s námi přišli podpořit naši kulturní scénu.

Rozmarné léto

„Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným.“

Legendární věta Antonína Důry, majitele říčních lázní řeky Orše a taky jedné z hlavních postav románu Vladislava Vančury. Stejnou větou začalo i divadelní představení, jehož děj se odehrává v Krokových Varech. Tři přátelé, zmíněný Antonín, sečtělý abbé Roch a major ve výslužbě Hugo většinu času tráví v rozmluvách a drobných půtkách. Jednoho večera jsou však očarování krásnou Annou, pomocnicí kouzelníka Arnoštka, a každý z nich, i když to osobně nepřiznává, o ni po svém usiluje. Tato inscenace v podání herců Divadla v Celetné diváky zaujme zejména díky věrné snaze vtáhnout vás do děje. Na jevišti tak nechybí bazének nebo živá ohnivá show!

Rozmarné léto můžete znát i z televizních obrazovek, kde do rolí byli obsazeni  významní čeští umělci. Např. pana Antonína si zahrál Rudolf Hrušínský st., majora Vlastimil Brodský nebo pak roli Arnoštka ztvárnil nedávno zesnulý Jiří Menzel, který celou filmovou adaptaci zároveň i režíroval.