banner Brno.AI

Připojili jsme se k platformě Brno.AI

31.3.2021

Brno má nově svoji platformu pro propojování odborníků a široké veřejnosti v oblasti umělé inteligence. Ano! Jedná se o Brno.AI a my jsme jeho součástí.

O platformě Brno.AI

Cílem Brno.AI je propojovat univerzity, firmy i širokou veřejnost v oblasti umělé inteligence. Tímto má zejména rozšířit vzájemnou spolupráci regionálních aktérů v AI a zároveň má zvýšit povědomí o této oblasti. Platforma tedy touto formou zároveň představuje prostor pro realizaci projektů v oboru umělé inteligence. Součástí aktivit komunity je i vzdělávání a podpora zájmu o studium AI nebo zefektivnění fungování místních samospráv.

Brno.AI

„Brno nabízí skvělé podmínky k tomu, aby tu vznikaly mezinárodně úspěšné projekty z oblasti umělé inteligence,“ říká Petr Chládek, ředitel inovační agentury JIC, která má rozjezd platformy na starosti, a dodává: „Vedle sebe tu fungují kvalitní univerzitní IT pracoviště, úspěšné startupy a firmy, jako jsou Phonexia nebo Artin, i korporace, jako jsou třeba Honeywell nebo Red Hat.“

Kdo za tím stojí?

Platforma byla založena brněnskými odborníky z místních univerzit, firem a dalších organizací. Za jejím vznikem stojí samotné statutární město Brno a Jihomoravský kraj. Z univerzit se pak podílí Masarykova univerzita nebo brněnské Vysoké učené technické. Na zřízení platformy se podílí i Jihomoravské inovační centrum, které patří mezi přední brněnské organizace, podporující start-upy a další podnikatelské aktivity. Dále je pak zapojena nezisková organizace Czechitas nebo Machine Learning College, která nabízí různé studijní programy v oblasti AI. Ze soukromých firem pak u vzniku stál např. Honeywell nebo Red Hat.

Jak jsme se zapojili?

Oblast umělé inteligence patří mezi naše hlavní specializace. V AI neustále sledujeme trendy a ty se snažíme co nejlépe prezentovat i našim zákazníkům v rámci vzájemné spolupráce. Naše společnost je první, která obdržela ve střední a východní Evropě nejvyšší status partnerství pro společnost NVIDIA. V rámci partnerství pro NVIDII jsme zároveň získali i dvě prestižní ocenění – NVIDIA AI Innovator a NVIDIA AI Champion. Vzhledem k těmto skutečnostem pro nás zapojení se k Brno.AI bylo jasnou volbou.

V rámci NVIDIA partnerství jsme zároveň i NVIDIA Alliance Manager, díky tomu můžeme pomoci AI start-upům s nominací do NVIDIA Inception programu. Zároveň můžeme nabídnout testování nejnovějších technologií z našeho demo poolu.

Díky zapojení se do komunity Brno.AI bychom se rádi propojili s dalšími firmami a jinými institucemi, které mají zájem o technologie v oblasti umělé inteligence.

NVIDIA Elite