NVIDIA autorizace na DGX-1

I přes velmi hektický konec roku se nám podařilo splnit veškeré podmínky autorizace společnosti NVIDIA pro oblast Machine learning (učení strojů) a její vlajkové lodi DGX-1, která se honosí označením — nejrychlejší cesta k učení strojů. Navazujeme tak na naše partnerství s NVIDIÍ v oblasti Accelerated computing (GP GPU akceletárory pro především pro oblast HPC).


NVIDIA DGX-1

NVIDIA DGX

Oblast Machine learningu prochází bouřlivým rozvojem a NVIDIA patří mezi světovou špičku v oblasti hadwaru a nově i softwaru pro akceleraci. Výsledkem je specializovaný server NVIDIA DGX-1 a výkonná pracovní stanice NVIDIA DGX Station. Oba stroje jsou postavené na aktuálně nejvýkonnějším železe NVIDIA a vyladěném softwarovém prostředí, které v sobě zahrnuje předinstalované a vyladěné machine learning prostředí. A právě tyto dva technologické skvosty je možné díky naší společnosti pořídit i v České a Slovenské republice.

 

NVIDIA zrychlení
Zrychlení učící fáze proti tradičnímu CPU výpočetnímu prostředí a GPU prostředí vs. NVIDIA DGX-1.

Hardware DGX-1

Pojďme se na NVIDA stroje podívat podrobněji, nejprve z pohledu hardware.

ParametrDGX-1DGX Station
GPUs8× Tesla V1004× Tesla V100
Výkon (GPU FP16)1 PetaFLOPS0,5 PetaFLOPS
GPU paměť128 GB celkem64 GB celkem
CPU2× E5-2698 v4 2.2GHz (20 jader)E5-2698 v4 2.2GHz (20 jader)
NVIDIA CUDA cores40 96020 480
NVIDIA Tensor cores5 1202 560
RAM512 GB256 GB
HDD4× 1,92TB SSD4× 1,92TB SSD
NetworkDual 10GbE, 4× 100Gb EDR InfinibandDual 10GbE
Maximální příkon3 200 W1 500 W

NVIDIA DGX-1 i NVIDIA DGX Station jsou vybaveny nejnovějšími a zároveň nejrychlejšími akcelerátory současnosti — NVIDA Tesla V100 (NVLink verze) — DGX Station čtyřmi kartami, DGX-1 dokonce osmi kartami!

Softwarová výbava DGX-1

Co je ale mnohem zajímavější je již zmiňovaná softwarová výbava nabízených NVIDIA strojů. Oba shodně nabízí předistalované a především výkonnově vyladěná prostředí pro strojové učení (např. Caffe, resp. Cafe 2, Theano, TensorFlow, Torch, nebo MXNet) nebo intuitivní prostředí pro datové analytiky (NVIDIA Digits). To vše elegantně zabalené v Docker kontejnerech. Takto vyladěné prostředí nabizí podle NVIDIE o 30% vyšší výkon pro aplikace v oblasti učení strojů proti aplikacím nasazených jenom čistě na NVIDIA hardware. Hlavní výhodou předinstalovaného prostředí je rychlost nasazení, které se pohybuje v jednotkách hodin.

NVIDIA DGX systems SW stack

NVIDIA DGX systems SW stack

V případě zájmu o více informací nebo o vyzkoušení a otestování nejnovějších technologií NVIDIA nás prosím neváhejte kontaktovat.

NVIDIA DGX Station

NVIDIA DGX Station